Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /data/sites/web/lepursangbe/www/content/all/recept.php on line 108

Gerecht : Aardappel in zoutkorst - Hendrickx Feesten


Aardappel in zoutkorst

Benodigdheden als hapje:

4 personen

1 middelgrote aardappel 

150 gram bloem

150 gram grof zout

150 gram water

3 stukjes fijngemalen houtskool

100 gram Noordzeegarnalen

1 potje zure room

 

Bereidingswijze:

Meng de bloem met het grof zout en het water met een deel fijn gemalen houtskool tot je een sterk deeg bekomt.

Snij kerven overlangs in de aardappeltjes en doe er een hoeveelheid zout klei rond.

Schik ze op een bakplaat en bak ze af op 200°C gedurende 30 min.

Meng de garnalen met de zure room.

 

Dresseren:

Snij het deeg open en leg op een bord of stuk hout.

Serveer de garnalen in een glazen potje.

 

Wijnen: